Оновлений список аптек Дніпропетровщини, в яких видають безкоштовні ліки

18 Квітня 2017 16:20

Безкоштовні ліки від гіпертонії, цукрового діабету і астми доступні вже в 210 аптеках регіону. Як повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Олена Лугова, їх можна отримати за рецептом від сімейного лікаря.

«В області впроваджується урядова програма – пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом другого типу та бронхіальну астму можуть отримувати в аптеках безкоштовні ліки. Для цього треба звернутися за рецептом до свого сімейного лікаря », – розповіла Олена Лугова.

Сімейний лікар може виписати рецепт на 157 препаратів різної вартості. При цьому пацієнт може вибрати як вітчизняні, так і зарубіжні медикаменти. За дорогі ліки людині все ж доведеться доплатити мінімальну суму.

«Наприклад, ліки коштують 74 гривні 50 копійок. Пацієнт може оплатити тільки 50 копійок. Решту компенсує держава », – зазначила Олена Лугова.

У планах ДнепрОГА – долучити до урядової програми «Доступні ліки» все 400 аптек Дніпропетровщини. Робота в цьому напрямку триває, підкреслила Олена Лугова.

Вартість препаратів аптекам компенсує держава. Дніпропетровщині з цією метою виділили 41,8 мільйонів гривень.

Подивитися повний список аптек можна  за посиланням http://dozoda.dp.ua/site/index.php?newsid=4527