На Дніпропетровщині 74 ОСББ отримали «теплі кредити»

26 Квітня 2017 17:53

За 2 роки 74 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Дніпропетровщини отримали 4,9 мільйона гривень кредиту на підвищення енергоефективності житла. 40% позики відшкодовує держава, кредитні відсотки – обласний бюджет, зазначив голова ОДА Валентин Резниченко.

«Все більше жителів Дніпропетровщини не бояться брати на себе відповідальність і об’єднуються в ОСББ. Найактивніші – жителі Дніпра, Кривого Рогу, Жовтих Вод, Марганця, Нікополя, Новомосковська та Павлограда. Люди самостійно управляють будинками і вибирають постачальників послуг. У регіоні – 2660 ОСББ. Це найбільше в Україні. Створення ОСББ держава стимулює вигідними кредитами », – підкреслив Валентин Резниченко.

Фінансові стимули стосуються утеплення стін, підвалів і дахів, модернізації систем опалення, заміни вікон, встановлення лічильників тепла і води.

На підтримку ОСББ Дніпропетровщини, які піклуються про енергоефективність своїх будинків, в обласному бюджеті передбачено 1 мільйон гривень. Дніпропетровська область – єдина в Україні, яка стовідсотково покриває кредитні відсотки.

У Держбюджеті-2017 на допомогу українцям для утеплення власного житла заплановано понад 430 мільйонів гривень.

«Теплі кредити» надають «Сбербанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк» і «Приватбанк».