Мирослав Дочинець отримав премію “Українська книжка року”

22 Травня 2017 13:44

За видатні досягнення у галузі художньої літератури цьогорічним лауреатом щорічної премії «Українська книжка року» став відомий прозаїк та публіцист Мирослав Дочинець.

Висока відзнака дісталась Мирославу Дочинцю за книжкові видання «Синій зошит. Аркуші днів світящих» і «Лад». Відзначено також видавничо-поліграфічний комбінат «Карпатська вежа», який видав книги.

Крім того, премію призначено «Видавництву «Криниця» та авторові Володимиру Корнійчуку за книжкове видання «Марія Заньковецька» у номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства».

Книжкою року в номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» названо видання «Їжак Вільгельм». Автор Тетяна Стус та видавництво – «Віват».

Відповідний указ розміщено на офіційному веб-сайті президента.

Нагадаємо, у 2016 році лауреатом “Української книжки року” був Сергій Жадан із книгою «Месопотамія».

Довідка:

Дочинець Мирослав Іванович (нар. 3 вересня 1959, Хуст, Закарпатська область) — український письменник і журналіст.

Активно працює в літературі з 1980-х років. Створив близько двадцяти творів: романів, новел, філософсько-психологічний заповіт карпатського мудреця «Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона — як жити довго в щасті і радості », який став українським народним бестселером. Його прозу перекладали на російську, угорську, словацьку, румунську, польську, французьку, англійську, японську, італійську мови.

Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Отримав низку літературних премій, зокрема дві міжнародні, а також нагороду «Золоті письменники України» за найбільші наклади. У 2014 році став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Фото:karpatnews.in.ua.