У Дніпрі розроблять патріотичні екскурсії по Україні

23 Травня 2017 16:15

Дніпропетровська область приєдналася до всеукраїнської акції «Патріотичні екскурсії по Україні». У Дніпрі зібралися історики, музейники, екскурсоводи, молоді активісти з усієї України. Протягом трьох днів вони будуть розробляти українські екскурсії по країні, в тому числі і Дніпропетровської області, повідомив заступник начальника управління молоді та спорту ОДА Владислав Яцук.

Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Наш проект створений десь 2 роки тому. Задумка з’явилася, коли я помітив, що майже немає екскурсій, пов’язаних з українським Києвом. Можна піти по місцях Ахматової і Булгакова, в лавру. А екскурсій, пов’язаних з чисто українською історією, мало. І така ситуація не тільки в Києві, а й у всіх великих містах », – розповів керівник проекту Сергій Бахін.

У Дніпрі до акції «Патріотичні екскурсії по Україні» приєдналися 80 учасників з усієї України. Це музейники, екскурсоводи, краєзнавці, бібліотекарі, молоді активісти. Вони вчитимуться створювати патріотичні екскурсії, лекції для них проводитимуть відомі історики та фахівці з туризму. В результаті повинні створити нові екскурсійні маршрути, які будуть розповідати про історію їхнього рідного краю і його особливості.

«Ми формуємо нові підходи до патріотичного виховання молоді. Завжди йдемо назустріч громадськості і готові підтримувати її ідеї. Уже впроваджуємо проект КОМПАС.dp, який спрямований на популяризацію цікавих міст регіону. Із задоволенням приєднуємося і до «Патріотичним екскурсіях», – зазначив заступник начальника управління молоді та спорту ДнепрОГА Владислав Яцук.

Мета акції – зробити екскурсії, пов’язані з українською історією, масовими і популярними.