Криворізька ТВК підтримала відкликання 11 депутатів міськради

1 Червня 2017 11:02

0564.ua

На проведеному пізно ввечері засіданні територіальної виборчої комісії Кривого Рогу було прийнято рішення звернутися до керівництва партій щодо відкликання одразу 11 депутатів міської ради. Йдеться про екс-депутатів Радикальної партії та ВО “Батьківщина”.

Перед початком засідання криворізьким правоохоронцям повідомили про замінування будівлі міськвиконкому. Через це засідання кілька годин не могло розпочатись.

Людей з будівлі міськвиконкому евакуювали поліцейські і співробітники «Муніципальної гвардії», після чого будівлю міськвиконкому оточили люди в формі.

Вибухотехніки не могли провести перевірку будівлі через те, що співробітники міськвиконкому не давали правоохоронцям ключі від кабінетів.

Члени ТВК навіть думали провести засідання на «мінному полі» в екстреному режимі, передає видання  1.kr.

Після того, як вибухотехніки перевірили будівлю міськвиконкому, члени ТВК прийняли рішення проводити засідання в міськвиконкомі.

За результатами засідання, більшістю голосів членів ТВК прийнято рішення звернутись до Олега Ляшка та Юлії Тимошенко з проханням відкликати своїх депутатів.

Довідка:
У квітні в Кривому Розі стартував збір підписів за відкликання одразу 11 депутатів міської ради. За даними ініціативної групи, збір здійснювали самі жителі міста, зі власної ініціативи. Їх підтримували представники кількох політичних партій, опозиційних до мера – представника «Опоблоку» Юрія Вілкула, «Укропу», «Самопомочі», «Блоку Петра Порошенка», «Сили людей», БЮТ, Радикальної партії Олега Ляшка.

До списку депутатів, яких мали намір позбавити мандатів, потрапили ті, що на виборах восени 2015 року були обрані до міськради за списками ВО «Батьківщина» та Радикальної партії Олега Ляшка, але потім полишили свої фракції. Колишні колеги звинувачували їх у тому, що впродовж року після виборів ті голосують «синхронно» з «Опозиційним блоком» і підтримували обраного від «Опоблоку» мера Юрія Вілкула.