Нейробіолог з Університету штату Мериленд Стівен Міллер заявив, що існує чітко визначений час, коли організмові корисно отримати порцію кави. Такий висновок було зроблено в результаті аналізу біоритмів, повідомляє Добрий лікар.
Важливо обирати той час, коли в організмі відзначається найнижчий рівень такого гормону, як кортизол. Саме з ним взаємодіє кофеїн. Справа в тому, що кортизол регулює роботу біологічного годинника й змушує людину прокидатися зранку. Але через годину після того його рівень знижується. Тому перше горнятко кави слід випивати між 9.30 та 11.30 годинами ранку.
Однак здебільшого люди воліють випивати цей напій раніше, з 8 до 9 ранку, коли рівень кортизолу є високим. Якщо вдаватись до таких дій часто, розвивається толерантність до кофеїну, відтак він стає менш ефективним.
А от друге горнятко кави можна пививати після обіду в проміжку між 15.30 та 16.30.