У Дніпровському музеї АТО з’явиться новий експонат

16 Червня 2017 10:15

У Дніпровському музеї АТО з’явиться новий експонат – ракета від системи залпового вогню «Ураган». Снаряд із забороненої Мінською угодою зброї бойовики випустили у бік українських бійців буквально цього місяця.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДніпроОДА.

Ракету від системи залпового вогню «Ураган» до Дніпра доставили просто з фронту – тиждень тому її знайшли біля Світлодарської дуги. Нині в музеї вирішують, у якій експозиції краще розмістити новий експонат.

Ракету передала до музею волонтер Дар’я Андрусенко-Якотюк, яка постійно їздить на передову допомагати бійцям, і привозить нові музейні експонати.

«Ракета – унікальний та емоційний експонат. Вона підкреслює масштаб війни та мужність українських хлопців, які тримають удар, незважаючи на найстрашнішу зброю», – підкреслив один з творців Музею АТО, історик Юрій Фанигін.

Довідка:

Перший в Україні Музей АТО відкрила ДніпроОДА. Вулична експозиція з‘явилася у травні 2016-го, внутрішня – у січні 2017-го. Вони розповідають про подвиг мешканців області, які захищають східні кордони країни. Над створенням Музею працювали волонтери, АТОвці, історики, музейники, художники, дизайнери. Відвідати його можуть всі бажаючі.