Твори чотирьох письменників із Дніпра увійшли до шкільної програми

19 Червня 2017 12:00

У Дніпрі школярів будуть вчити за творами фентезі місцевих письменників. Їх твори ввійшли до шкільної програми учнів 5-10 класів.

Про це повідомила в.о. заступника директора центральної міської бібліотеки Наталля Шелест, передає Depo.Дніпро.

Зокрема, це твори Наталлі Дев’ятко у стилі фентезі: “Легенда про юну Весну” (7 клас), “Скарби Примарних островів” (9 клас), “Злато Сонця, синь Води” (10 клас).

Увійшли до програми і твори Еліни Заржицької: “Як козак у морського царя служив”, “Легенди про козаків” (7 клас).

Міністерство освіти також затвердило і твори двох дніпровських письменників, які не так давно пішли з життя. Зокрема, це майстер наукової фантастики Віктор Савченко: “Монолог над безоднею”, “Під знаком цвіркуна”. Також до вивчення рекомендовано творче надбання Віктора Чемериса: “Аравійська пустеля” (5 клас), “Вітька + Галя, або Повість про перше кохання” (8 клас).

Слід зазначити, що усі ці твори увійшли до переліку літератури, рекомендованої до позакласного читання. На думку Наталлі Дев’ятко, це позитивний момент, оскільки в основній програмі більшість творів подаються зі скороченнями. Крім того, най її думку, коли учнів змушують щось вивчати, це часто призводить до прямо протилежного результату.

У свою чергу, Еліна Заржицька зізналася, що довгий час її вважали харківською письменницею, оскільки її твори друкувалися у цьому місті, а також на Росії та у Канаді, а от дніпровські видавці працюють з письменниками лише на комерційній основі.