Доба на фронті: 35 обстрілів, один загиблий та троє поранених

29 Червня 2017 10:13

pravda.press

За минулу добу один український військовослужбовець загинув у зоні проведення АТО, ще троє військових зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.
За минулу добу російсько-терористичні бандформування 35 разів відкривали вогонь по позиціях української армії.
На приморському напрямку терористи 9 разів порушили режим припинення вогню. Позиції в районі Лебединського, Водяного, Павлополя, Гнутового, Красногорівки та Мар’їнки потрапили під обстріл мінометів та піхотного озброєння. Поблизу Тарамчука й Талаківки вороги гатили з гранатометів різних модифікацій. Вчора вдень бойовики відкрили вогонь з міномету калібру 120 мм по житловому кварталу Красногорівки, втім ніхто з місцевих жителів не постраждав.
На Донецькому напрямку було зафіксовано 11 ворожих провокацій. Укріплення в районі Авдіївки обстріляли зі 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. А близько 21.00 години бандити випустили по українських воїнах близько півдесятка снарядів з артилерійських систем калібру 122 мм. Неподалік Кам’янки та Новоселівки Другої окупанти відкривали вогонь з мінометів різного калібру, різноманітних зразків піхотного озброєння, а також протитанкового ракетного комплексу та зенітної установки. Під обстріли з мінометів вчора ввечері потрапили опорні пункти в районі Луганського та Верхньоторецього.
Окупанти 15 разів порушили перемир’я на Луганському напрямку. Ситуація загострилась в районі Бахмутської траси, де позиції поблизу Кримського впродовж декількох годин накривали щільним вогнем зі 120-мм й 82-мм мінометів, а також з меншого потужного озброєння. Терористи застосовували міномети неподалік Трьохізбенки та Щастя, а також протягом доби обстрілювали військових АТО в районі н.п. Старий Айдар, Новотошківське, Шарів Кут та Валуйське.