Доба в АТО: бойовики б’ють з артилерії, 2 бійців ЗСУ – поранені

3 Липня 2017 10:16

BBC.com

За минулу добу двоє українських військовослужбовців зазнали поранень у зоні проведення АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

 

За минулу добу російсько-терористичні бандформування 20 разів відкривали вогонь по позиціях української армії на Донбасі.

На Приморському напрямку вороги гатили з 122-мм артилерійських систем по позиціях в районі Водяного, випустивши понад 20 снарядів. Опорні пункти в районі Лебединського декілька разів обстріляли зі стрілецької зброї, а поблизу Павлополя та Гнутового – з гранатометів різних модифікацій. Терористи застосовували великокаліберні кулемети неподалік Новотроїцького. Всього на цьому напрямку було зафіксовано 8 ворожих збройних провокацій.

Окупанти 7 разів порушили режим припинення вогню на Донецькому напрямку. В районі Зайцевого вороги били з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та озброєння БМП. Також з різних систем піхотного озброєння окупанти обстрілювали українських воїнів, котрі тримають оборону у передмісті Авдіївки, на підступах до Кам’янки та неподалік Верхньоторецького. Позиції поблизу Авдіївки також накрили вогнем з мінометів калібру 120 мм, використання яких заборонене Мінськими угодами.

На Луганському напрямку під обстріли з гранатометів та стрілецької зброї потрапили опорні пункти в районі Станиці Луганської. З гранатометів противник обстрілював укріплення українських підрозділів поблизу Щастя та селища Жовте. В районі Бахмутської траси бойовики гатили зі 120-мм мінометів по оборонцях Кримського.