Військовий госпіталь Дніпра отримав гуманітарну допомогу з Франції на чверть мільйона гривень

3 Липня 2017 17:23

adm.dp.gov.ua

Сучасне медичне обладнання та півтори сотні коробок з перев’язувальними матеріалами на чверть мільйона гривень отримав обласний військовий госпіталь від Франції. Це вже 19-та партія гуманітарної допомоги французької сторони лікарням Дніпропетровщини.

Цього разу у військовий госпіталь привезли інфузомати для крапельниць, електромонітор, дефібрилятори, кушетки та 150 коробок із перев’язувальними матеріалами.

«Це суттєва допомога для нашого госпіталю. Нам постійно бракує перев’язувальних матеріалів для поранених. Дуже вдячні французькій асоціації і за поставки обладнання за нашими замовленнями. Сьогодні, наприклад, привезли електромонітор – сучасний пристрій для вимірювання тиску та інших параметрів стану хворого», – зазначив начальник дніпровського військового госпіталю Віктор Кузьменко.

Найбільше зраділи отриманій допомозі анестезіологи.

«Нам дуже не вистачало інфузійної системи. Сьогодні отримали вісім інфузоматів, які дозволяють чітко виміряти дозу препарату для важко хворих у реанімації», – поділився ординатор відділення анестезіології та реанімації госпіталю Юрій Ухач.

Співпраця Дніпропетровської ОДА із «Асоціацією медичної та благодійної допомоги Франція-Україна» із забезпечення медичним обладнанням стала можливою завдяки волонтерці Діані Дольс, яка кілька років тому переїхала до Франції з Дніпра.