На Дніпропетровщині обіцяють відкрити перший в Україні шкільний кабінет для занять з особливими дітьми

6 Липня 2017 14:25

adm.dp.gov.ua

Школа в Петриківці стане першим навчальним закладом України, де відкриють ресурсну кімнату – спеціально облаштований клас для дітей з особливими потребами, передає прес-служба ДніпроОДА.

«Дніпропетровщина – один з п’яти пілотних регіонів України, де впроваджуються механізми інклюзивної освіти. У 50-ти школах області вже облаштовуємо сучасні бібліотеки для особливої малечі. За два роки плануємо відкрити такі медіатеки у 104 інклюзивних навчальних закладах. Крім того, в Петриківській школі, де зараз якраз триває капітальний ремонт, робимо ресурсну кімнату», – йдеться в повідомленні.

Ресурсні кімнати – це спеціальні класи для дітей з особливими потребами, де вони навчаються з корекційним педагогом за індивідуальним планом.

За проектом, ресурсна кімната розділена на кілька зон: соціально-побутову, ігрову та релаксаційну. Там також є інтерактивна карта, комп’ютерне обладнання, все необхідне для розвиваючих занять та кухня, де малеча може отримати повсякденні побутові навички. Модульні меблі в ресурсній кімнаті дозволяють формувати індивідуальні та групові робочі зони.