У Дніпрі вдруге пройде фестиваль науки, техніки і сучасних технологій

7 Серпня 2017 16:25

16-17 вересня в Дніпрі пройде другий фестиваль науки, техніки і сучасних технологій Interpipe TechFest 2017.

Про це повідомили в прес-службі підприємства.

У минулому році фестиваль зібрав 90 учасників і 10 тис. Відвідувачів, що зробило його найбільшим технічним і науково-популярним заходом в центральній і східній Україні.

Фестиваль включає в себе виставку, лекторій (короткі виступи «просто про складне») і змагання технічної спрямованості. Близько 100 компаній вже підтвердили свою участь у фестивалі. Серед них – промислові підприємства, школи робототехніки, студії технічного розвитку, технічні вузи, інженерні стартапи, представники авіаційної та космічної індустрії, виробники техніки з Дніпра, Харкова, Запоріжжя та Києва.

«Interpipe TechFest – це майданчик для демонстрації технічних досягнень інженерів з усієї України. Тут можна побачити, як виглядає авіаційний двигун і новий супутник, зібраний в нашій країні, побудувати свого першого робота і навчитися робити моделі літаків. Interpipe TechFest – це простір для компаній і навчальних закладів, інженерів з досвідом і юних техніків, які будують або будуть будувати технологічну України », – коментує директор з корпоративних відносин ІНТЕРПАЙП Дмитро Кисилевський.

Нововведенням фестивалю стане проведення шести видів змагань: по судо- і авіамодельного спорту, дрифтингу радіокерованих моделей і робобаттлу, мехатроніки і кібер-ігор. Спортсмени з’їдуться в Дніпро з усієї України. Поки вони будуть боротися за чемпіонство, відвідувачі зможуть подивитися показові заїзди моделей танків. Це копії бронемашин, виконані в масштабі 1:10 і 1:16.

Для дітей фестиваль Interpipe TechFest стане одним з головних пізнавальних подій. Майбутні інженери побачать видовищну хімію і фізику, побудують кораблі Зоряних воєн з Лего, візьмуть участь в майстер-класах від шкіл робототехніки та студій юних техніків. Батьки тим часом зможуть придивитися до кращих технічним навчальним закладам.

Як і в минулому році, в рамках фестивалю пройде лекторій.

Довідка:
Interpipe TechFest – найбільший технічний і науково-популярний фестиваль центральної і східної України, промисловій частині країни. Проводиться з 2016 року і включає виставку сучасної інженерії і техніки, лекторій в форматі «просто про складне», змагання з технічних дисциплін. На майданчику фестивалю Interpipe TechFest протягом двох днів представлені технічні досягнення української промисловості, розробки технічних вузів і інженерні стартапи. Відвідувачі мають можливість побачити видовищну хімію і фізику, протестувати нові технології, в числі яких роботи, дрони, 3D принтери, інтернет речей, випробувати технічні хобі для дітей і дорослих.