Перші підсумки роботи керівництва Кам’янського комунального виробничого підприємства «Міськводоканал»

22 Вересня 2017 10:25

Керівництво Кам’янського комунального виробничого підприємства «Міськводоканал» повідомило перші підсумки своєї роботи.
Як відомо, генеральний директор «Міськводоканалу» Олександр Плахотнік і його команда почали свою роботу 18 липня 2017 року.
Головне, чого вдалося досягти за два місяці – це різке підвищення рівня оплати споживачами за водопостачання про водовідведення. Якщо на 18 липня платили всього лише близько 64%, то на 1 вересня рівень проплат склав уже 85%. Спостерігається тенденція до його подальшого зростання. Зараз планується довести рівень поточних проплат до 100%, а також збільшити темпи погашення дебіторської заборгованості серед населення. — Настільки значних успіхів вдалося досягти завдяки масовій роз’яснювальній роботі серед населення, – розповідає Олександр Плахотнік, – у тому числі і новим методам. Вище керівництво «Міськводоканалу» на чолі з Генеральним директором зустрілися з представниками трудових колективів ДМК і «ДніпроАзот», де не тільки закликали вчасно платити за воду, але і чесно відповіли на всі, часом «незручні» питання.
Завдяки кардинальному покращенню фінансової ситуації успішно вирішується таке болюче питання, як оплата «Міськводоканалом» за спожиті енергоносії – електроенергію та покупну воду від Аульського водоводу. Так, рівень оплати за електроенергію в серпні склав 100%, підприємство строго за графіком платить борги минулих років відповідно до Меморандуму з «Дніпрообленерго». З Аульським водоводом 1 серпня був підписаний договір про реструктуризацію боргів. Це дозволило зняти напругу, яка в першій половині нинішнього року було в Кам’янському – то «Дніпрообленерго», то Аульський водовід постійно надсилали офіційні повідомлення про відключення подачі електроенергії і води, що могло призвести до того, що все місто залишиться без водопостачання. При цьому керівництво «Міськводоканалу» відзначає величезну допомогу, яку підприємству у вирішенні найбільш гострих проблем надають мер Андрій Бєлоусов і депутати міської ради.
В актив нової команди можна занести і вирішення питання по заробітній платі. На 18 липня існувала місячна заборгованість, на сьогоднішній же день зарплата платиться день в день. Також відновлено кадровий потенціал аварійних бригад, що дозволило набагато більш оперативно усувати аварійні ситуації. Залагоджено і скандал, який стався кілька місяців тому, коли була звільнена група працівників. Ці працівники тоді звернулися до суду, але зараз з ініціативи нового керівництва ще до судового розгляду питання було вирішене мирно, всі звільнені відновлені на роботі.
– Звичайно, зроблено не так вже й багато, але і часу було дуже мало. Я б хотів, в першу чергу, подякувати міській владі – особисто меру Андрію Білоусову, депутатському корпусу, за допомогу «Міськводоканалу» у вирішенні нагальних проблем нашого підприємства і забезпеченні його стабільної роботи. І величезне спасибі всьому трудовому колективу за патріотизм і якісну роботу! – коментує генеральний директор «Міськводоканалу» Олександр Плахотник.

За матеріалами kstati.dp.ua