Спортивно-патріотичний фестиваль «Хвиля пам’яті» відбувся в Кам’янському

31 Жовтня 2017 20:19

Під патронатом Кам’янського міського голови Андрія Білоусова біля стадіону «Буревісник» пройшов черговий загальноміський спортивний фестиваль – «Хвиля пам’яті».

Патріот – фест проводиться в Кам’янському вже третій рік поспіль і приурочений до Дня захисника України. Основна мета заходу – спортивно-патріотичне виховання підростаючого покоління. Серед почесних гостей на фестивалі був присутній мер Кам’янського Андрій Бєлоусов, його заступник Владислав Мелешко, ректор ДДТУ Олександр Коробочка, депутати міської ради від ВО «Батьківщина».

Свято стартувало урочистим стройовим оглядом «Конкурс героїв». Учні старших класів з більш ніж 35-ти шкіл міста марширували згуртованими загонами, співаючи українські народні пісні.

Старання старшокласників оцінювали судді: голова міської організації товариства сприяння обороні України Віктор Старостенко та начальник відділу спорту та молоді міської ради Анатолій Івашина.

Представники громадської організація «Патріот–2015» спільно зі Штабом національного захисту Кам’янського провели виставку «Відлуння війни», де були представлені елементи військового спорядження: розірвані снаряди, патрони, фрагменти бронежилетів, які використовувалися військовими в зоні АТО.

Школярі і всі присутні змагалися в силі і витривалості. Перетягування канату і піднімали гирі, набували навичок збирання та розбирання вогнепальної зброї, вчилися надавати першу медичну допомогу.

Під час відкриття фестивалю відбулася церемонія нагородження. Міський голова вручив грамоти та листи подяки видатним спортсменам та педагогам патріотичного виховання молоді Каменського. Подяка за організацію тематичних загальноміських заходів, всебічну підтримку і розвиток спортивної сфери вручили також меру Андрію Белоусову.

«Формування у підростаючого покоління почуття патріотизму, справжньої дружби, товариства, взаємної виручки – одна з найважливіших наших завдань. Хлопчики і дівчатка! Від щирого серця бажаю вам сміливо долати труднощі, впевнений, що ви здатні бути вірними захисниками і надійною опорою для своєї родини і країни. Ніколи не втрачайте головного – людської честі та гідності », – сказав міський голова.

Головною подією патріотичного фестивалю стала реконструкція бою часів Другої світової війни. Реконструктори з різних міст України спільно з військово-історичним клубом «Доблесть» відтворили епізод проведення бойових дій в реальному часі. Автоматні і кулеметні черги, залпи гармат з сотень пострілів, оглушливі вибухи, гуркіт від розриваються снарядів – все, як у справжній битві на лінії фронту. Глядачі ніби перенеслися в минуле і своїми очима побачили, як воювали наші предки. Сотні городян прийшли на свято цілими сім’ями, щоб стати очевидцями цього військово-історичної вистави.

Мешканці були в захваті від видовища. Говорили слова подяки на адресу організаторів фестивалю за подаровані насичені і яскраві емоції.