Владу варто змінювати через вибори, – співавтор Конституції

23 Березня 2018 11:54

ZIK
Україні не варто налаштовуватись на революцію, потрібен лише еволюційний шлях. Є велика надія, що через вибори до влади прийде людина, яка розпочне процес відновлення конституційного правопорядку.

Таку думку в ефірі політичного ток-шоу «Прямим текстом» (в ефірі телеканалу ZIK) висловив політик, співавтор Конституції України Віктор Мусіяка.

«Вже стає зрозуміло, що нинішня влада добуває свій термін. Але від цього нам не легше, бо ми знаємо, що залишається ще цілий рік до президентських виборів. Можливо, у парламенті повинен з’явитись конструктив щодо закону про вибори. Або конструктив може полягати в тому, що парламент просто має піти раніше», – підкреслив Віктор Мусіяка.

За його словами, люди не можуть чекати, поки парламент не може ухвалити цей законопроект вже півтора роки.

«Нічого не відбудеться, якщо не буде відновлення конституційного правопорядку. Якщо все іде в тому ж порядку, а я іншого не бачу, не вважаю, що нам потрібно налаштовуватись на революції. Нам потрібен еволюційний шлях», – переконаний політик.

Він висловив надію, що до влади саме через вибори прийде людина, яка розпочне процес відновлення конституційного правопорядку.

«Вона повинна йти на президентські вибори саме з такою програмою. Про тих, чиї імена зараз фігурують серед переліку кандидатів, я говорити не хочу, бо не бачу серед них такої людини. Це має бути людина, яка розуміє, що вона буде робити, як і з ким вона це робитиме», – зазначив екс-нардеп.

За його словами, така людина не повинна говорити про енергетику, економіку та багато іншого, достатньо лише гарантування конституційного правопорядку.

«Цьому президенту на виконання такого завдання потрібно дати щонайбільше три роки. Після цього він має почати процес переходу до нового суспільного договору», – підкреслив співавтор української Конституції.

«Ви розумієте, що відбувається? У нас є рік до президентських виборів та півтора до парламентських. Якщо все так і буде йти, то що відбудеться за цей час?» – запитує Мусіяка.

На його думку, якщо все так і залишиться, країна банально житиме етапами від виборів і до виборів.

«Щоб уберегтись від цього, потрібно працювати з інститутом громадянського суспільства задля того, аби запустити процес відновлення конституційного правопорядку», – переконує політик.