Кардіологи стверджують, що 50% смертей спричиняють серцево-судинні захворювання. Дослідники склали спеціальний список продуктів харчування, який допоможе зберегти серце здоровим.
До списку найкориснішої їжі для поліпшення функціонування серцево-судинної системи потрапив пророщений часник, який допомагає позбутися холестеринових бляшок у судинах, чорний шоколад, що містить поліфеноли та флаваноли з протизапальними властивостями. Бобові допомагають збагатити організм”хорошим” холестерином, а льон має протизипальну дію. Не менш корисними для серця є грецькі горіхи, які багаті омега-3 жирними кислотами, а також помідори, що містять антиоксидант лікопін.
Вчені з університету Монреаль встановили, що надмірна вага тіла людини має негативний вплив на фізіологічний стан. До того ж зайві кілограми мають безпосередній зв’язок із тривалістю життя.
Додамо, що довголіття залежить не тільки від спадковості, а й від того, які продукти ви вживаєте і яких звичок ви дотримуєтеся.