Верховна Рада дозволила місцевій владі самостійно забороняти продаж алкогольних напоїв уночі

30 Березня 2018 13:58
Табу на нічні бенкети вже намагалися запровадити у кількох містах. Проте суди це рішення періодично скасовували.

У Черкасах обмеження на нічний продаж алкоголю діє вже сім років. Спочатку воно було з 22.00, віднедавна придбати міцні напої можна на годину довше. Ініціативу народних обранців колеги із міськради схвалюють. Крім того, у Черкасах планують організувати на постійній основі рейди по цілодобових магазинах. Бо вони не дотримуються не тільки обмежень, а ще й законів.

Вже сім років після 22.00 купити спиртне не можна і у Тернополі. Міський голова переконаний, ефект від цього помітний. Сьогодні купити пляшку оковитої після десятої вечора практично неможливо, але є винятки.

Радіють новому Закону і у Сумах, тут також діє обмеження на продаж уночі. Але восени 2017 року одна з мереж супермаркетів виграла суд і відтоді продає спиртне день і ніч. У міській раді сподіваються, тепер алкоголь зникне з продажу у вечірній час у всіх крамницях.

За порушення Закону встановлена адміністративна відповідальність. Штраф від 510 до 1700 гривень. Любителів чаркувати після опівночі депутати запрошують до кафе і ресторанів, там обмеження не діятиме.

Джерело: 2plus2.ua