З 1 квітня починають діяти нові правила виїзду дітей за кордон

30 Березня 2018 14:11

Державна міграційна служба (ДМС) України схвалила рішення, що з 1 квітня поточного року дітям будуть оформлювати окремі закордонні паспорти замість внесення даних про дитину до батьківських документів. При цьому старі зразки будуть діяти ще протягом трьох років.

За нововведеннями діти зможуть оформити особистий закордонний паспорт від самого моменту народження. Документ видається на 4 роки. Підлітки, які досягли 16 років, мають право поновити паспорт через 10 років. Для оформлення дитячого паспорту необхідно звернутися до паспортного сервісу або відділення міграційної служби. Для цього потрібна заява, оригінал свідоцтва про народження, ідентифікаційний код, паспорти батьків, квитанція про оплату. Нетермінове оформлення паспорта для дитини коштуватиме від 557 до 957 гривень.

Державна міграційна служба з початку поточного року в Україні вже оформила 1,4 млн документів, однак при цьому в черзі на персоналізацію залишається понад 650 тис. документів. 

Нагадаємо, що українці, які прагнуть зробити біометричний паспорт для безвізових подорожей в Європу, щодня зіштовхуються з низкою проблем. Протягом 2017 року було оформлено 4 мільйони закордонних паспортів, але черги на отримання, довготривале очікування та хабарі без жодних гарантій досі процвітають.