Банкрутство українців: ваше майно продадуть без вас

31 Березня 2018 20:42

ерховна Рада прийняла поки в першому читанні законопроект щодо зміни процедур банкрутства, документ припускає серйозні ризики для власників майна.

Про це висловився в коментарі “Економічна правда” голова ГО “Реформи проти корупції” Анатолій Родзинський.

Відповідно до запропонованого законопроекту, як зазначає експерт, в інтересах певної групи осіб, пов’язаної з Мін’юстом, буде створена контрольована мережа приватних електронних майданчиків, де буде можливо скачати до 10 відсотків від ціни продажу майна банкрутів

При цьому для створення хвилі банкрутств до нового Кодексу закладуть норми, за якими майно будь-якої фізособи буде можливо реалізувати за борги від 10 тисяч доларів, які людина не змогла повернути протягом 2 місяців.

Процедура банкрутства може проводитися навіть після смерті боржника, тому його спадкоємці, маючи можливість придбати спадок тільки через півроку, ризикують залишитися ні з чім.

При цьому споживчі кредити згідно з новими нормами банкам буде повернути важко, що в кінцевому підсумку поставить банківську систему під серйозний удар.

Новий кодекс також передбачає змінену процедуру створення Мінюстом дисциплінарної комісії арбітражних керуючих. Як результат слід очікувати продаж майна банкрутів на “правильних” майданчиках, які на законних підставах зможуть відрізати до 10 відсотків від ціни.

У зв’язку з вище перерахованим експерт приходить до висновку, що мова йде про лобістську ініціативу, яка призведе до руйнування економіки країни заради бажання кількох осіб, пов’язаних з Мінюстом, покласти в кишені мільярди гривень.

Джерело: narodna-pravda.ua