США: Ми не можемо дозволити Росії продовжувати дестабілізувати ситуацію в Україні

13 Квітня 2018 15:33

Заступник міністра оборони США: Ми не можемо дозволити Росії продовжувати дестабілізувати ситуацію в Україні

Не можна дозволяти Росії продовжувати дестабілізувати ситуацію в Україні, тому санкції проти РФ буде збережено, заявляє заступник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Роберт Карем.

“Росія окупувала Крим і продовжує поглиблювати кризу на Донбасі. Ми не можемо миритися з анексією української території Росією і не можемо дозволити Росії продовжити дестабілізацію ситуації в Україні”, – сказав він, виступаючи на XI Київському безпековому форумі в п’ятницю.

Р.Карем віддав належне українським військовим і наголосив: “Ми підтримуємо ідею миротворчої місії на Донбасі і закликаємо до повного виконання Мінських угод”.

“США та партнери і надалі чинитимуть тиск на Росію, щоб вона виконувала Мінські домовленості. Доки цього не буде – санкції зберігатимуться. Санкції у зв’язку з Кримом також залишатимуться в силі, доки не закінчиться анексія півострова”, – наголосив заступник міністра оборони США.

За словами Р.Карема, Україна “багато зробила” в питанні реформування сектора оборони.

“Ми вітаємо прагнення Києва вступити до НАТО”, – додав він.

Заступник міністра оборони США також наголосив, що “колективні дії є запорукою успіху в протистоянні (російським – ІФ) загрозам”.