Підвищення “мінімалки” до 4200 гривень відкладено

16 Квітня 2018 16:28

За підсумками першого кварталу до Держбюджету надійшло недостатньо грошей.

12_783.jpg (35.2 Kb)

Кабінет міністрів України вирішив відкласти заплановане підвищення мінімальної зарплати. За підсумками першого кварталу з’ясувалося, що до Державного бюджету недоотримав 6,1 мільярда гривень.

Таким чином, підвищення відкладається до другого кварталу. Зарплати повинні вирости на 13 відсотків.

– За оперативними даними Державної казначейської служби за підсумками I кварталу 2018 року в державний бюджет надійшло 193,6 млрд грн, що становить 96,9% від затвердженого показника на I квартал 2018 (розпис 199,7 млрд грн). Держбюджет недоотримав 6,1 млрд грн. Тому зараз немає можливості розглядати підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 4200 грн з другого кварталу 2018 року, – відзначили в Мінфіні.

Ідея про підвищення мінімалки обговорювалася ще в минулому році. Але зробити це з 1 січня депутати і чиновники не наважилися. У тому, що після зростання мінімальної зарплати виростуть ціни, не сумніваються ні експерти, ні прості українці. При цьому, як прогнозують експерти, групою товарів номер один по подорожчання стануть продукти харчування. Адже половину своїх доходів українці традиційно витрачають на їжу.

Підвищення мінімалки збільшить інфляцію

– Щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 4200, то, за нашою інформацією, це питання обговорюється в уряді. Результат цієї дискусії нам поки ніхто не знає, але за нашою оцінкою – підвищення мінімальної заробітної плати з 1 липня додасть приблизно 0,5 відсотка до інфляції, – заявив заступник глави Нацбанку Дмитро Сологуб.

Джерело: BusinessUA.Com