Німеччина надасть Україні 4 млн євро на навчання енергоаудиторів

17 Квітня 2018 09:13


Уряд Німеччини готовий підписати угоду з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, входить до групи Світового банку) щодо внеску додаткових 10 млн євро до Мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду енергоефективності України.

«Уряд Німеччини також погодив імплементацію  проекту технічної допомоги Україні щодо підготовки професійних енергоаудиторів та навчання співробітників українського Фонду енергоефективності в сумі 4 млн євро», – повідомив віце-прем’єр-міністр.

Фонд енергоефективності є прогресивним та комплексним інструментом для фінансування енергоефективності у житловому секторі. Робота Фонду також спрямована на імплементацію Угоди України з ЄС та  забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності. Фонд створюється за підтримки міжнародних партнерів – ЄС та Німеччини.

Фінансування Фонду енергоефективності у Держбюджеті на поточний рік передбачене у розмірі 1,6 млрд грн. Також передбачена п’ятирічна допомога від Європейського Союзу на програми Фонду: у 2018 році – 50 млн євро, та додатково у 2019 – 54 млн євро.

Євросоюз, як партнер, готовий п’ять років супроводжувати Фонд. Нам важлива саме технічна підтримка Фонду. Це дуже складна робота, яка створить маршрутну карту не тільки для аудиторів і проектних організацій, а й довідник, який чітко роз’яснить домогосподарствам всю процедуру.

Джерело: Build Portal