У Дніпрі відбувся дебатний турнір із політичних реформ

27 Квітня 2018 09:43
У Дніпрі відбувся дебатний турнір із політичних реформ

21 та 24 квітня у Дніпрі   відбувся дебатний турнір із політичних реформ. У турнірі взяло участь 40 молодих людей, ще 25 прийшли їх підтримати в цьому змаганні.

Інтелектуальні битви відбулися за британським форматом на такі теми:

–    Державне фінансування політичних партій;
–    Квоти для молоді у виборчих списках політичних партій;
–    Заборона політичної реклами.

У дебатному турнірі змагалися представники 15 середніх навчальних закладів міста та курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Учасники поставилися відповідально до дебатів, підготувалися, оперували фактами. Це не було дискусією необізнаних людей.

Переможцями турніру стали представники СЗШ №34 Данило Ралко та Олексій Марчан (команда «Анкапи»). Команда переможців у травні захищатиме честь Дніпра на Національному турнірі із політичних реформ у Києві, змагаючись із переможцями турнірів з інших 30 міст України.

Гра у дебати націлена на підвищення свідомості та політичної просвіти молоді, залучення її до дискусії про політичні реформи, розвиток потенціалу та творчих здібностей.

Один з організаторів та суддя турніру, відмітив, що «всі без винятку гравці показали непогану якість, але довелося обирати найкращих. Теми були цікаві та цілком дискурсивні. Не дивлячись на те, що організатори робили дебатний турнір вперше, вони з гідністю впоралися з цим завданням. Обов’язково візьму участь у наступному турнірі».

Турнір відбувся в межах проекту «Активна Громада: право вибору», що реалізовується в 30-ти містах України.

 

Джерело: Дніпроград