Планується залучити нових партнерів з Дніпра для будівництва Hyperloop

14 Травня 2018 15:16

Володимир Омелян планує залучити нових партнерів з Дніпра для будівництва Hyperloop

До створення надшвидкісного потягу Hyperloop планує приєднатися компанія «Ноосфера», також велися переговори з КБ «Південне», яке теж розглядає можливість своєї участі в цьому проекті. Дніпропетровщина буде не лише краєм якісних доріг та інфраструктури, але й центром сучасних передових технологій.

Зараз ініціатори побудови Hyperloop чекають технічного та наукового обґрунтування НАН України для цього нового виду транспорту. Однак вже сьогодні оглядаються тестові майданчики для майбутнього Hyperloop.

Важливо, аби підприємства Дніпропетровської області та інших регіонів України були ключовими постачальниками для п’ятого виду транспорту нового покоління, який тільки розробляється. Перспектива в тому, що ми маємо стати генератором нових можливостей. У нас є підтримка Єврокомісії, яка готова створити в Україні центр з розробки перспективних транспортних рішень. Хотілося, щоб цей центр знаходився у Дніпрі.

Важливо додати, що будівництво «п’ятого виду транспорту» у Дніпрі виглядає занадто сміливо, враховуючи проблеми з трамваями (які часто сходять з рейок), маршрутками (перевізники яких невиправдано піднімають ціну на проїзд, попри жахливий стан та якість транспортних засобів).

Тож недивно, що дніпряни скептично ставляться до такої ідеї і це зрозуміло.

Джерело: Dniprograd.org.