В Україні з’явиться абсолютно нова стратегія розвитку села

12 Червня 2018 23:45

Українське село

Незабаром в Україні може з’явиться абсолютно нова стратегія розвитку села, яка повинна замінити собою морально застарілий і, в загальному, непрацюючий закон «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу». Відповідний законопроект «Про основні засади державної аграрної політики і державної політики сільського розвитку» запропонували 29 народних депутатів.

 

Документ, в розробці якого брали участь громадські організації, профільний парламентський комітет і Мінагрополітики, визначає концептуальний розвиток села.

Закон зобов’язує державу всіляко допомагати невеликим господарствам і сімейним фермам. Стимулювати їх об’єднання і розвиток переробки. Допомагати з організацією експортних поставок на всіх етапах: від виробництва і сертифікації, до оформлення всіх паперів і маркетингу за кордоном.

Згідно з текстом проекту, в Україні повинна з’явиться нова професія – аграрний аташе. Такі чиновники будуть входити до кадрового складу посольств і відповідати за просування української аграрної продукції, відстоювати імідж держави, як виробника якісної аграрки.

Згадали законотворці і про всі інші складові держпідтримки: тут і доступ до кваліфікованих кадрів, інновацій, техніці, створення мережі оптових сільгосп ринків, розвиток інфраструктури, в тому числі транспортної та медичної і ще маса інших приємностей.

Розвиток села стратегія

Переписали в проекті і пільги для дауншифтерів – людей, які вирішили втекти від міської суєти в село. Зокрема, таким українцям держава повинна буде виплатити одноразову грошову допомогу, розмір якої належить визначити Кабміну, а також пільгові кредити на будівництво житла і господарських будівель.

Також депутати пропонують уряду розробити спеціальні знижені тарифи на оплату комунальних послуг або надати селянам субсидії. Причому при розрахунку сукупного доходу сім’ї не стануть враховувати отриману від орендарів плату з наділів до 5 га.

Вечірній Київ

Джерело: kievtime.com