“Аульська хлорпереливна станція”: Керівники публічно відкинули чутки про “розкрадання” підприємства

20 Червня 2018 22:51

Керівництво Аульської хлорпереливної станції публічно спростувало усі чутки про “розкрадання та занепад” підриємства

20 червня, керівники підприємства “Аульська хлорпереливна станція”, яка орендує майно у громади Дніпропетровської області, спростували чутки про занепад майнового комплексу, які останнім часом лунали із сумнівних джерел.

За словами адвоката Романа Федоренка, історія передачі АХПС в оренду розпочалася ще у далекому 2004 році, коли одне із підприємств, наближених до Партії регіонів, запустило активну кампанію із поступового захоплення станції. Втім, робітничий колектив тодішнього комунального підприємства облради випередив це і, створивши власне товариство, самостійно взяв в оренду хлорпереливну станцію. Остаточно це відбулося згідно із рішенням сесії ДОР у 2006 році.

Протягом наступних років станція неодноразово зазнавала атак з боку тих чи інших сил, але кожного разу колективу вдавалося відбиватися.

З новою силою атаки розпочалися цього року — з боку дніпровських політиків та “антикорупціонерів” лунають обвинувачення різноманітного характеру. І це не дивно, адже підприємство є ласим шматочком для певних місцевих комерційно-політичних груп.

“Ми дійсно забезпечуємо рідким хлором декілька областей України, в тому числі й Луганську та Донецьку, але маємо відносини лише з містами, які підконтрольні українській владі. Тому “закиди”, що ми ведемо торгівлю з терористами — неправда. Окрім цього, у сюжеті громадської організації “СтопКор” йдеться про неконтрольованість АХПС, що не є правдою. За період з 2013 по 2017 рік різноманітними контролюючими органами на станції було проведено 29 перевірок, які не виявили порушень. Також разом із Антитерористичним центром СБУ на підприємстві було проведено навчання, за підсумком яких АХПС отримало вдячність від спецслужб”,

– розповів головний інженер підприємства Ігор Донченко.

До цього він додав, що з моменту оренди АХПС приватним підприємством було інвестовано декілька мільйонів гривень на модернізацію хлорпереливної станції, встановлено автоматичні системи безпеки, оновлено автопарк та матеріально-технічну базу.

Щодо заяв про монополію на ринку хлору та значного впливу на тарифи на водопостачання, то представники підприємства підкреслили, що вони займаються лише “розфасовкою” та транспортуванням хлору, який закуповується у “ДніпроАзота”. На АХПС виробляють лише гіпохлорид натрію із залишків технічного хлору зі спецтанків.

Щодо впливу на тариф, то за словами адвоката Федоренка частка хлору у загальній вартості водопостачання складає не більше 5%, тому казати про “значний” вплив ніяк не можна.

 

Джерело: Дніпроград