На Новому мосту почали працювати реверсивні світлофори

26 Червня 2018 23:33

vesti.dp.ua

Вранці 26 червня на Новому мосту в Дніпрі, де зараз проводиться ремонт, запрацювали чотири реверсивних світлофора .

Вони будуть змінювати рух транспорту двічі на добу – о 6:00 і о 15:00.

Також на переправі наносять тимчасову розмітку для реверсивного руху. Встановили і відповідні знаки. А із заїздів прибрали паркан, що стояв раніше. Устаткування придбали за кордоном. Вартість чотирьох світлофорів становить 192,6 тисячі гривень. Їх встановили в минулу неділю (24 червня) І протестували перед остаточним запуском.

Завдяки спільній роботі комунальних підприємств« Міськсвітло »,« Дніпровський електротранспорт » та «Дорсервіс» світлофори вдалося встановити на тиждень раніше, ніж планували. Встановлення цих світлофорів дійсно має сенс, адже протягом двох місяців люди не будуть зазнавати дискомфорту, а будуть їздити через міст – потрібно управляти рухом, – розповів директор КП «ДНІПРОАВТОМІСТ».

Час зміни руху обирали, виходячи з даних транспортного департаменту. Так, вранці і після обіду, за десять хвилин до переходу на табло світлофорів з’являється жовта стрілка. Вона сигналізує водіям про зміну руху з середньої смуги – в правий бік. Так триває п’ять хвилин. Протягом наступних п’яти хвилин висвічується червоний хрест. Це означає, що до кінця руху переправою залишається дві смуги. Після цього світлофор інформує про остаточну зміну руху – дві смуги в іншому напрямку.

Реверсивні світлофори є тимчасовими. Їх програмують за допомогою комп’ютера. Тому змінити рух при необхідності можна менш ніж за хвилину. Так, на момент початку ремонту переправи щохвилини по ній проїжджали в середньому 78 машин.

Джерело: dp.informator.ua