З 1 липня у Дніпрі оператори обіцяють запустити повноцінний 4G інтернет

30 Червня 2018 19:04

epravda.com.ua

З 1 липня в Дніпрі і області стане доступний повноцінний 4G.

У зв’язку з цим покращиться енергоефективність пристроїв у абонентів, які вже підключилися до 4G.

У компанії Vodafone вже повідомили, що через кілька днів жителі близько 50 населених пунктів отримають доступ до 4G на частоті 1,8 ГГц. Також запустять інтернет четвертого покоління в таких областях: Київська, Харківська, Запорізька, Одеська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Кіровоградська, Херсонська.

Телеком експерт Роман Химич говорить, що доступ до 4G одночасно отримають абоненти Vodafone, Київстар та Lifecell. Це повинно помітно збільшити кількість користувачів інтернету четвертого покоління. Також він додав, що швидкість інтернету від цього не збільшиться, однак розшириться покриття і стабільність сигналу. Також це знизить енерговитрати пристроїв, а їх автономність збільшиться, стверджує експерт.

Після раннього запуску на частотах 2600 МГц, сигнал був нестабільний, тому телефони «перестрибували» з однієї мережі на іншу. Це негативно позначалося на енергоефективності девайсів. З 1 липня такої проблеми більше бути не повинно.

Нагадаємо, що в березні в Україні запрацював високошвидкісний мобільний інтернет 4G. Однак зв’язок нового покоління в Дніпрі розчарувала. У Києві ситуація була в рази краще.

Джерело: dp.informator.ua