Верховній Раді залишилося працювати декілька днів. Зараз поясню чому. Парламент український працює більш-менш нормально у вівторок і четвер. В середу кілька ратифікацій, нічого особливого, по п’ятницях ніхто не приходить  — день уряду. Це означає, що залишилося два робочі повноцінні дні. А наступне засідання аж першого вівторка вересня місяця. Я порахував, що в пленарному режимі Верховна Рада не буде працювати 53 дні. До осені ніяких серйозних рішень не буде.

 

Стосовно виборчого законодавства історія складна, оскільки влада сьогодні категорично проти пропорційної системи з відкритими списками. На майбутніх виборах їм потрібний мажоритарник, який зможе купити округ, тому у бідній країні це будуть не чесні люди з народу, а якісь багаті бізнесмени. Тому я вважаю, що з Виборчим Кодексом влада буде тягнути до останнього і не факт, що восени його прийме.

З ЦВК взагалі парадоксальна і дуже сумна історія. За законом ці люди, які досі не звільнені з посад, не повинні сьогодні отримувати заробітню плату. А по факту Охендовський отримує орден, люди ходять на роботу і отримують фантастичні зарплати. Для їх звільнення чомусь вони вирішили, що потрібно проводити якісь консультації, а проводять їх вже цілих 3 роки. Слід зазначити, що президент в питанні членів ЦВК від самого початку вів себе неадекватно — одні фракції отримали представників, інші не отримали, в це питання також втручалась міжнародна спільнота. Але чомусь я не побачив зацікавленості у позитивному вирішенні цього питання самими фракціями.