В Україні стрімко дорожчає м’ясо. За рік вартість м’яса зросла на чверть, втім, найбільше в ціні додав саме наш національний продукт – свинина. А все тому, що в Україні її майже не виробляють, в основному імпортують.
З початку року свинина дорожчала щомісяця – на відсоток. З січня по липень її завезли в Україну на 15,5 мільйона доларів. Найбільше з Німеччини, Нідерландів і Данії. І вітчизняна свинина влітає покупцям в копієчку. Кіло сала – 95 гривень.
Утримання тварин щодня дорожчає.
Продавці зізнаються: до осені свинина буде стабільно дорожчати, принаймні, про це їм кажуть виробники в регіонах.
Раніше повідомлялося, що найактивніше серед усіх сортів м’яса в Україні виробляється курятина, споживання якої зростає з кожним роком – продукція вітчизняних птахофабрик користується попитом як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках.