На Дніпропетровщині пенсіонерам розповіли про новий порядок перерахунку пенсії з 1 липня 2018 року

17 Липня 2018 14:59

Фахівці центру правової допомоги Вільногірськ

Фахівці  Вільногірського бюро правової допомоги розповіли про новий порядок перерахунку пенсій з 1 липня 2018

Про новий порядок перерахунку пенсій з 1 липня 2018 розповіли пенсіонерам Наталія Савчук, фахівець Вільногірського бюро правової допомоги та начальник Вільногірського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Олена Сторожко.

Людям похилого віку, які прийшли на спільний прийом, повідомили, що в 2018 році вперше Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено з 1 липня 2018 підвищення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Олена Сторожко уточнила що підвищаться виплати особам, які досягли пенсійного віку, але які не мають достатньо страхового стажу для отримання мінімальної пенсії. Такі пенсіонери отримують соціальну пенсію на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Її розмір зараз становить від 1 373 до 1 435 грн. Розмір надбавки для них становитиме від 1 до 62 грн.

Крім того, будуть перераховані надбавку до пенсії особам, які мають статус «Почесний донор України» та «Почесний донор СРСР». Розмір цієї надбавки збільшиться від 170 грн. до 177,70 грн. Зазначена надбавка визначена на рівні 10% від прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, який з 1 липня становить 1 777 грн.

Для інших пенсіонерів, крім зазначених категорій, розмір пенсій не буде переглядатися. Важливо, що в 2018 році очікується ще одне підвищення пенсій у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. З 1 грудня такий показник складе 1 497 гривень.

В кінці зустрічі Наталія Савчук розповіла присутнім про проект Міністерства юстиції України «Я маю право» і роздала буклети з корисною інформацією від юристів системи безоплатної правової допомоги. Попутно пенсіонери звернулися до фахівця з організації за отриманням індивідуальних юридичних консультацій. Питання, які хвилювали людей, стосувалися, зокрема, перерахунку пенсії, пенсійного забезпечення інвалідів, позбавлення батьківських прав, розірвання шлюбу тощо.

В цілому зустріч пройшла позитивно і закінчилася домовленістю про подальшу співпрацю Вільногірського бюро правової допомоги і Вільногірського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Кам’янського об’єднаного Управління пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Вільногорське бюро правової допомоги знаходиться за адресою:

м . Вільногірськ, вул. Центральна, 43 (2-й поверх).

Графік роботи:

  • понеділок-четвер з 8.00 год. до 17.00.
  • п’ятниця з 8.00 год. до 15.45 год.
  • Без обідньої перерви.

телефон:

+38(05653)3-51-61

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія 0 800-213-103

(цілодобово і безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів в межах України).


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook :
facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

Джерело: tourdnepr.com