З 17 липня споживачі Кам’янського можуть залишитися без питної води

17 Липня 2018 15:38

 

КП ДОР «Аульський водовід» повідомляє, що на підприємстві склалася надзвичайна ситуація. У зв’язку з відсутністю поставок рідкого хлору від ТОВ «Аульська хлоропереливна станція», яка не в змозі виконувати умови договору поставки внаслідок зупинки виробництва на АТ «ДніпроАЗОТ», на підприємстві залишився запас хлору до 9:00 години 17 липня 2018 року.

Через відсутність реагенту для знезараження води КП ДОР «Аульський водовід» може припинити постачання питної води споживачам міст Дніпро, Кам’янське, Верхньодніпровськ та прилеглих населених пунктів Дніпропетровської, Криничанського і Верхньодніпровського районів з 9:00 год. 17 липня 2018 року.

Питання забезпечення водоканалів реагентами для знезараження води вирішувалося 13 липня на нараді в облраді , куди були запрошені керівники водоканалів, постачальники рідкого хлору і представники ГСЧС.

Як доповів представник ТОВ «Аульська хлоропереливна станція», альтернативою джерел поставки реагентів для знезараження води може бути завезення рідкого хлору з Румунії, однак, забезпечити їм водоканали в повному обсязі не вдасться. Крім того, хоча хлор з Румунії за якістю не поступається вітчизняному, його вартість в 2 рази вище, що може привести до збільшення тарифів на питну воду.

За словами директора КП ДОР «Аульський водовід» Віктора Страшко, «Аульська хлоропереливна станція» обіцяє, що сьогодні вночі вантажівки з Румунії доставлять в Україну рідкий хлор і відвантажать частина реагенту «Аульський водовід», що дозволить підприємству опрацювати ще пару діб.

На сьогоднішній день ситуація з поставками рідкого хлору на водоканали України критична. Багато з них на межі зупинки. Так, КП «Миколаївводоканал» повідомив споживачів про тимчасові незручності, пов’язані зі зменшенням мінімальних запасів хлору. Тому вже з сьогоднішнього дня водопостачання в Миколаєві здійснюється з пониженим тиском.


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook :
facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


Джерело: sobitie.com.ua