Один з найстарших інтернет-користувачів України мешкає у Нікополі

18 Липня 2018 10:24

Один з найстарших користувачів інтернету в Україні

Звичайно, Nikopolnews не може стверджувати, що нікополець  Анатолій Степанович Скороход – найстарший користувач інтернету в Україні. Але до такого віку ще, по-перше, треба дожити. А по-друге – мало хто з ровесників нашого земляка навіть газети вже читає. Що там говорити про новітні технології?

16 липня, Анатолію Степановичу виповнюється 90! Він пережив голодомор, війну, розруху, відбудову, перебудову, незалежність, два майдани. Дожив до ще одної війни з тим, хто ще вчора називав себе братом… Учасник бойових дій, колишній інженер, майстер спорту з боксу, батько трьох дітей, дідусь п’яти онуків та чотирижди прадідусь!

Один із онуків Анатолія Степановича – нікопольський священик отець Меркурій Скороход. Саме він і розповів нам про захоплення свого дідуся комп’ютером.

Він завжди був активною людиною, – розповідає Меркурій. Цікавився подіями у країні, у місті… Читав пресу. Регулярно зустрічався з друзями у дворі і грав у доміно. Ось там і почув, що є такі штуки як інтернет, соціальні мережі, Фейсбук…  І вирішив для себе, що він не може відставати від прогресу і повинен обов’язково оволодіти новими уміннями та отримувати інформацію не тільки з газет.

За словами онука, дідусь не став відкладати свої наміри  в довгий ящик, а пішов до книжкової крамниці та придбав посібник «Комп’ютер для чайників». Було це в 2009 році, тобто Анатолій Степанович мав на той момент вже 81 рік. На вивчення теорії пішов певний час, але поволі «учень» засвоїв базові знання, і тепер з комп’ютером на «ти».

Сьогодні кожен день його починається з молитви та з вивчення стрічки Фейсбуку. Анатолій Степанович Скороход як завжди залишається в курсі всіх подій і не збирається пасти задніх.

До речі, є ще одна цікава історія, пов’язана з дідусем священика. Будучи великим патріотом України, на виборах у 2014 році голосував за «Правий сектор». Ця інформація потрапила до місцевого друкованого ЗМІ.

Минув час. І от, несподівано, до онука Меркурія, який на той момент служив в єдиній українській церкві у Росії, прийшли ФСБ-шники, закидаючи йому зв’язки із забороненою на території РФ організацією. Священик нічого не міг зрозуміти, аж поки йому не показали нікопольську газетку зі статтею про дідуся. Тоді все стало ясно.

Зараз, на щастя, онук і дід знову разом – у Нікополі, і ніяке ФСБ більше не втручатиметься в їх життя. Обидва від усього серця бажають Україні перемоги, миру та розквіту і роблять для цього багато.

А ми вітаємо Анатолія Степановича Скорохода з ювілеєм і бажаємо у день його 90-річчя доброго здоров’я, тепла від близьких та ОБОВ’ЯЗКОВО дожити до здійснення своєї заповітної мрії і побачити Україну щасливою!

 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook :
facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


Джерело: nikopolnews.net