Аграріям Дніпропетровщини розповіли, як отримати 25% компенсації при придбанні сільгосптехніки

19 Липня 2018 10:38

 

У 2018 році постановами КМУ №130, № 86 і №106 затверджено програму компенсації 25% вартості вітчизняної сільгосптехніки, придбаної з 01 грудня 2017 року, а для невеликих фермерських господарств (фермерські господарства з посівними площами до 500 гектарів і річною виручкою до 15 млн грн або кооперативи з посівними площами до 100 гектарів) встановлена ​​компенсація -40%. Для реалізації цієї програми уряд виділив близько 1 млрд. Грн.

Керівник напрямку сільськогосподарська техніка ПрАТ «Дніпрополімермаш» Олексій Авраменко розповів, що необхідно зробити фермерам для отримання компенсації.

«Для початку необхідно визначитися з видом техніки або обладнання, які вирішили купити. Потім переконатися, що цей товар є в Переліку техніки і обладнання, визначеному комісією з формування Переліку вітчизняної техніки і обладнання для агропромислового комплексу, розміщеному на офіційному сайті Мінагрополітики.

Також необхідно підтвердити, що ви є сільгоспвиробником. Відповідний документ можна отримати в Державній фіскальної службі, як і довідку про те, що у Вас немає простроченої заборгованості перед державним бюджетом, фондами обов’язкового державного соціального страхування понад 6-ти місяців.

Заявку на участь у програмі можна подати за формою, розміщеною на офіційному сайті Мінагрополітики.

Заплатити за техніку необхідно тільки через державні банки – Ощадбанк, Укрексімбанк, Приватбанк, Укргазбанк. Тому потрібно відкрити рахунок в одному із зазначених банків і подати заявку і підтверджуючі документи про придбання техніки і обладнання, а саме: копію платіжного доручення; акт прийому-передачі техніки та обладнання; свідоцтво про державну реєстрацію техніки (якщо техніка підлягає обов’язковій державній реєстрації); документ, який підтверджує, що підприємство не є банкрутом і не знаходиться в стадії ліквідації.

Далі держбанк надає Мінагрополітики інформацію про суму коштів, що підлягають часткової компенсації. Після отримання відповідних документів Мінагрполітики в місячний термін перераховує кошти фінустанові, яка повинна відразу ж перевести 25% від вартості придбаної техніки сільгоспвиробникам », – сказав він.

Нагадаємо, ПрАТ «Дніпрополімермаш» пройшов переатестацію, знову ставши учасником держпрограми по 25% -ї компенсації на покупку с / г техніки

Олексій Авраменко додав, що ПрАТ «Дніпрополімермаш» надає своїм клієнтам всебічну допомогу з оформлення всього пакету документів, необхідного для участі в програмі. «Щоб наші клієнти не втрачали час на оформлення документів, щоб все було заповнене правильно і не було проблем з отриманням компенсації», – сказав він.


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook :
facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


Джерело: most-dnepr.info