Держпродспоживслужба націлена перейняти європейську практику перевірок.
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів наступного року буде проводити перевірку харчових продуктів, які швидко псуються, раз на три місяці.
Про це у своєму блозі на АgroРolit.com повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
“Щодо планового контролю, ми розраховуємо, що з наступного року стосовно харчових продуктів частота збільшиться”, – заявив він.
Також він повідомив, що відповідні документи опрацьовуються. Він підкреслив, що перевіряти харчі раз на два роки – це не зовсім правильно.
Очільник Держпродспоживслужби наголошує, що за європейською практикою, якщо високий ступінь ризику – перевіряти раз на три місяці, якщо менший – раз на півроку.
Нагадаємо, через недотримання правил зберігання продуктів у таборі “Орлятко” на Донеччині отруїлися майже сотня дітей.
Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook :
facebook.com/RidneDnipro