Чим небезпечні ранні кавуни? (ВІДЕО)

25 Липня 2018 23:02

разрезанный арбуз
 

Ранні кавуни містять багато нітратів, тому купувати їх потрібно з обережністю.

 

У цьому році на прилавках магазинів і на стихійних ринках Дніпра, дуже  рано, стали продавати кавуни. Смугаста ягода містить мало калорій, багато вітамінів, нею дуже приємно охолодитися в жарку погоду. Тому городяни масово стали купувати кавуни. Але, в Обласному центрі здоров’я поспішили попередити людей, що з соковитою ягодою потрібно бути вкрай уважними, особливо в липні, коли на неї ще не зовсім сезон.

«Не можна купувати кавуни на стихійних ринках. Особливо там, де ягоди викладають прямо на землі, ще й при дорозі – баштанні швидко поглинають свинець, якої містять вихлопні гази. Просіть у продавця показати сертифікат якості », – йдеться в повідомленні.

Також не рекомендується пробувати кавун на ринку. Його брудна шкірка і нечистий ніж продавця можуть стати причиною серйозного отруєння. Не потрібно їсти м’якоть ягоди прямо біля кірки. Найбільше шкідливих речовин в кавуні міститься близько шкірки. Крім того, не радять давати кавун дітям до року.

Для того, щоб уникнути біди, кавун перед вживанням потрібно ретельно вимити. Було б добре його потерти щіткою і обдати окропом. Після того, як кавун надрізаний його не варто зберігати в холодильнику більше доби.


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook :
щоб знати більше
facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


Джерело: dnepr.info