У Дніпрі розповіли як вберегтися від амброзії

31 Липня 2018 21:54

алергия на амброзия

З початком серпня в Дніпрі починає цвісти амброзія. Це один з найбільш небезпечних бур’янів, який негативно впливає на організм людини та викликає алергію. Сьогодні, 30 липня, під час прес-конференції в ІА “Інформатор” фахівці розповіли як вберегти себе від впливу амброзії у її найактивніший період цвітіння. Про це повідомляє Дніпроград з місця подій.

“Амброзія — злісний карантинний бур’ян. Під час цвітіння ця рослина дуже небезпечна. Одна з найпоширеніших алергій — це алергія на амброзію. Пилок амброзії, потрапивши в дихальні органи людини, викликає сльозоточивість, також погіршується зір, підвищується температура тіла, з’являється кашель, головний біль, слабкість. У найбільш чутливих людей амброзія може спровокувати навіть напади астми”,

– розповіла головний позаштатний дитячий алерголог Дніпропетровської області Наталія Сафронкова

В період цвітіння фахівці радять частіше робити вологе прибирання вдома, закривати вікна, надаючи перевагу кондиціонерам, встановити на всіх вікнах спеціальну сітку, яка перешкоджає попаданню пилку в приміщення, використовувати маску на обличчя та обов’язково звернетися до лікарія.

“Хочу нагадати, що займатися лікуванням алергії повинен тільки алерголог.  Також дуже важливою є правильна дієта. Варто відмовитися від агресивних продуктів”, – зазначила експерт.

Активістка Олена Метельська зазначила, що поки амброзія не цвіте, вона не небезпечна і саме тоді час боротися з нею. Якщо рослину знищити до початку цвітіння, то наступного року скоріш за все на цьому місці вона рости не буде.

“Щоб уберегти себе від шкідливого впливу, бажано до початку цвітіння вирвати з коренем всі поодинокі рослини на своїй ділянці. Коли бур’ян зацвів то косити її заборонено, адже пилок розлетиться ще більше”, – зазначила активістка.

Автор: Дарина ТВАРА


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


Джерело: Дніпроград