Дніпровщина презентує надбання регіону на всеукраїнській виставці Мистецькі Жнива в Києві (ФОТО,ВІДЕО)

1 Серпня 2018 09:32

мистецькі жнива 2018 
 дніпро київ петриківка петриковка

Культурне надбання Дніпропетровської області презентуватиметься в Києві з 10 серпня

Майстри народного мистецтва і творчі колективи Дніпропетровщини приєднаються до всеукраїнського експо-проекту «Мистецькі жнива – 2018». На виставці представлять візитку області – Петриківський розпис. Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

«На виставці представляємо два елементи нематеріальної культурної спадщини, що увійшли в списки ЮНЕСКО – Петриківський розпис і Козацькі пісні Дніпропетровщини. Так покажемо, що надбання нашої області і всієї України інтегровані в світовий культурний простір », – відзначили в управлінні.

Для виставки відібрали найкращі продукти, прикрашені петриківським розписом. А ще – народний одяг і вишиванки.Секретами розпису з охочими поділиться заслужений майстер народної творчості України Тетяна Гарькава і її студенти.
Гарний настрій всім відвідувачам експо-проекту будут дарувати талановиті творчі колективи регіону. Групи «Криниця» Дніпровського району, «Первоцвіт» та «Богуславочка» Павлоградського району заспівають Козацькі пісні Дніпропетровщини. Вони виконуються без супроводу музичних інструментів.

 

Всеукраїнський експо-проект «Мистецькі жнива – 2018» пройде з 10 по 21 серпня в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український Дім». Дніпропетровська область представить свої досягнення в перший день роботи виставки.

Концертні програми будуть починатися о 14.00. Виставки працюватимуть в ці дні з 12.00. до 18.00. Вхід вільний.

 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


#МистецькіЖнива 2018 #київ #дніпро