Найкращі службові собаки: у Дніпрі стартував ІІІ чемпіонат Нацполіції з багатоборства кінологів

7 Серпня 2018 15:02
Найкращі службові собаки: у Дніпрі стартував ІІІ чемпіонат Нацполіції з багатоборства кінологів

Сьогодні, 7 серпня, у Дніпрі стартував ІІІ відкритий чемпіонат Національної поліції України з багатоборства кінологів. Про це повідомляє кореспондент Дніпрограда з місця проведення – території Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ України.

«Служба кінологів напрочуд важлива, за значенням поступається лише оперативній роботі. Кінолог та собаки розкривають у Дніпрі та області тяжкі та найбільш тяжкі злочини, серед яких вбивства. Крім того, собаки навчені знаходити зброю, вибухівку, наркотичні речовини. Без наших чотирилапих друзів ми б не змогли працювати», – розповів заступник начальника ГУ НП України Дніпропетровської області Вадим Матвійчук.

Зі слів Вадима Матвійчука, кінологічна служба Січеславщини налічує близько 50 собак, які навчені в різних напрямках: слідові пси, собаки, які розшукують злочинців, зброю та заборонені речовини.

«У Дніпрі та області одна з найкращих кінологічних команд, яка в попередніх двох турнірах входила до трійки призерів», – додав заступник начальника обласного управління Нацполіції.

Суддя чемпіонату Національної поліції України з багатоборства кінологів Світлана Коломієць пояснила, що всі вправи, які виконуються в рамках чемпіонату є важливими. Однак головне – слідова робота, з чим собака безпосередньо стикається під час власної роботи.

У чемпіонаті беруть участь 28 команд та 40 учасників з 25 областей України. Сьогодні кінологи із собаками мають подолати змагання на 200-метровій смузі з перешкодами, а також змагання із виконання комплексу вправ загальної підготовки розшукових собак.

Завтрашній день ІІІ відкритого чемпіонату розпочнеться із виконання комплексу розшукових робіт. Після цього собаки мають затримання умовного правопорушника.

Під  час останнього, третього, дня змагань відбудеться урочисте закриття та нагородження переможців і призерів Чемпіонату.

Детальна програма чемпіонату за посиланням. Вхід вільний.

Джерело: Дніпроград