Микола Томенко: Нам потрібна лекція з історії роботи Манафорта в Україні

9 Серпня 2018 14:40

манафорт україна янукович

Справа Манафорта мусить стати предметом аналізу не лише правоохоронних органів США, а й України

Вже тиждень відбувається розгляд справи політтехнолога Пола Манафорта, який консультував Віктора Януковича та інших політиків часів президента-втікача і заробив на цьому 60 мільйонів доларів. Третій день тривають допити свідка – бізнес-партнера Манафорта Ріка Гейтса. 8 серпня завершився перехресний допит.

Про це у прямому ефірі 24 каналу розповіла кореспондент «Голосу Америки» Тетяна Ворожко. Вона також зазначила, що суддя ж часто зупиняє обвинувачів, коли ті надто заглиблюються в «українське питання». Мовляв, «нам не потрібна лекція з української історії», бо слід чітко визначити, де і як обвинувачений порушив закон.

Лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко на свої сторінці у Facebook зазначив, що перед виборами українцям все-таки необхідна така лекція, на якій стане відомо головних фінансистів та помічників Януковича та Партії регіонів.

«Справа Манафорта мусить стати предметом аналізу не лише правоохоронних органів США, а й України. Виборчі маніпуляції, підкуп, тіньове фінансування політики – це все було при режимі Януковича й збереглося при Порошенку. Більш того, головні інвестори владарювання Януковича й нині прямі або ситуативні союзники діючої влади.

Не менш цікаво і повчально було б з‘ясувати:
– хто з команди Януковича інвестував в ідею Манафорта по створенню образу «антисемітської України»?!

Тому, якщо американським суддям не потрібна у справі Манафорта лекція з історії України, то українському суспільству – вона вкрай необхідна!

П.С. Та й не завадило б видання «Повного зібрання бухгалтерської книги Партії Регіонів», особливо напередодні виборів!»