Олександр Федоренко: нічна злива виявила чергову брехню Кличка.

16 Серпня 2018 21:14

В ніч на четвер 16 серпня над Києвом пройшла страшенна злива. За лічені хвилини затопленими опинилися вулиці столиці, в тому числі Хрещатик

Київська влада вчергове провалила тест на профпридатність в контексті стихії, підкреслює керівник київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Сьогодні вночі в Києві знову пройшла злива, в результаті якої затопило весь Хрещатик. Фотографії багатьох очевидців, де головна вулиця країни опинилася під водою – гарна ілюстрація керування містом Віталія Кличка. Ще за жодного мера такого в столиці не було.

Те, що злива пройшла вночі, певною мірою врятувало Кличка, бо інакше транспортного колапсу було б не уникнути. Водночас у мера з’явилася можливість заявити, що він з його командою щось зробили для нейтралізації наслідків – під покровом ночі, поки ніхто не бачив.

Навіть якщо і так – очевидно, що влада працює не на випередження, а вже стикнувшись з якоюсь проблемою. Але ж стихія не чекає гарних прес-релізів і красивих слів.

Перша злива 25 липня показала проблеми – і після неї Кличко і команда не зробили жодних висновків.

Уже тоді треба було вжити якихось заходів. А влада мабуть подумала, що злива можливо буде останньою. Чиновники бадьоро відрапортували, що все вирішено. Але злива показала чергову брехню Кличка і його підлеглих.

Причина подібних ситуацій в столиці – хаотична забудова. Потужність зливних систем не розрахована на масштаби будівництва.

Тому обирати на керівні посади треба не відомих акторів чи спортсменів, замість яких потім керує хтось інший – а тих, хто має досвід управління великим містом.

Влада нарешті повинна зробити висновки щодо недопущення подібних ситуацій у майбутньому. І це має бути системна робота. Але для Кличка та команди краще відкрити пам’ятник Іллю Муромцю. І витратитися на міські ЗМІ, які висвітлять подію, для кращого піар-ефекту – аніж вкладати кошти в систему ливнівок», – розповідає Олександр Федоренко.