Cупрун заявляє “427 ліків в лікарнях є безкоштовними для пацієнтів”

20 Серпня 2018 19:21

лекарства в стационаре

Для українських пацієнтів, які потрапили на лікування в стаціонари, більшість ліків є безкоштовним.

“Ліки є! Хочу, щоб це почув кожен громадянин. Адже не всі знають, що не повинні платити за більшість ліків, які виписують при лікуванні в стаціонарі. Ми впровадили Національний перелік лікарських засобів – список ліків, які лікарні повинні закуповувати обов’язково. Пацієнти можуть їх отримувати безкоштовно, адже держава закуповує їх за рахунок платників податків. До цього переліку увійшли 427 безпечних і реально діючих речовин від усіх поширених хвороб – це кілька тисяч ліків від різних виробників . Все це для пацієнтів, які лікуються в стаціонарі, буде безкоштовно. Лікарні повинні закуповувати їх на 100% “, – зазначила Супрун.

 

Про це в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.

Прес-служба МОЗ у Facebook відзначає, що в цьому році всі лікарні в першу чергу повинні закуповувати лікарські засоби з Національного переліку. До переліку увійшли 427 ліків від поширених хвороб, що завдають найбільшої шкоди здоров’ю людей.

“В основі Національного переліку – актуальна версія Базового переліку основних лікарських засобів Всесвітньої організації охорони здоров’я. Для пацієнтів, які лікуються на стаціонарі, ліки з Національного переліку надаються безкоштовно на весь період лікування”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають у МОЗ, перелік безкоштовних для пацієнтів ліків з Нацперечня медустанову має розміщувати на інформаційних стендах, а обласні департаменти і управління – на своїх офіційних сайтах.

Чи є призначені хворому ліки в Нацпереліку, можна перевірити також за допомогою мобільного додатку “Ліки контроль”.

 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

Джерело: bykvu.com