До середини вересня ми будемо спостерігати зростання курсу долара – експерт

20 Серпня 2018 15:22

Для усунення дисбалансу на міжбанківському валютному ринку минулого тижня Національний банк щодня виходив з продажем іноземної валюти.

Всього за поточний тиждень Нацбанк при валютних інтервенціях продав 215 млн дол. США.

В ексклюзивному коментарі UAINFO економіст, один із співавторів альтернативної версії податкової реформи Данило Монін розповів, що цією дією Національний банк намагається мінімізувати зростання курсу.

“В цілому НБУ діє логічно. Інше питання полягає в тому, що населення активно включилося в процес покупки валюти, і витрачати багато резервів під це Нацбанк не хоче. Це означає, що, по крайней мере, до середини вересня ми будемо спостерігати зростання курсу долара “, – повідомив Данило Монін.

За його словами, НБУ, швидше за все, продовжить політику згладжування попиту на валюту.

“Він буде продовжувати витрачати резерви. Буде пропонувати валюту на ринок. Зазначу, що в період з лютого по червень НБУ проводив зворотний політику. Тобто, навпаки скуповував надлишки валюти в резерви – це близько 1 млрд. Доларів. Тоді курс долара опускався з 29 до 26 гривень “.

Також експерт зазначив, що курс долара на осінь буде залежати від отримання чергового траншу МВФ.

На сьогодні, 20 серпня, Національний банк України встановив такі курси основних іноземних валют до гривні:

1 долар США – 27,89 грн;

1 євро – 31,77 грн.

Таким чином, у порівнянні зі значеннями п’ятниці, 17 серпня, курс долара підвищився на 22 копійки і наблизився до позначки в 28 грн / дол.

Джерело: uainfo.org