Через забруднення водоростями, у води Дніпра потрапляють токсичні речовини (ВІДЕО)

22 Серпня 2018 18:34

загрязнение днепра забруднення водоростями

“Цвітіння” Дніпра викликано діяльністю токсичних водоростей.

Причина екологічної проблеми проста – всьому виною засилля так званих синьо-зелених водоростей. У свою чергу велика кількість  водоростей виникла, через побудову водосховищ, що внесло зміни у екосистему річки.  Цього року через аномальну спеку ситуація стала критичною. Лікарі б’ють на сполох, однак люди продовжують відпочивати поряд із зоною екологічної катастрофи.

Район коси на житловому масиві Перемога в Дніпрі. Нестерпний сморід. Щодня тут прогулюються сотні городян, також це місце дуже сподобалося рибалкам. Однак кожен серпень ця зона відпочинку перетворюється в токсичну зону відчуження. Забруднення річки відчули і рибалки. З кожним роком в їх садках все менше і менше улову.

цвітіння вода в Дніпрі
Валерій Борисович рибалка із сорокарічним стажем. Міст між косою і житловим масивом – його улюблене місце. Сьогодні майже за 5 годин з вудкою чоловік має чималу здобич. Однак тут же додає – п’ятнадцять років тому такої улов вважався б невдачею.
На думку екологів, – причиною засилля водоростей і хімічного забруднення річки є будівництво водосховищ. Мовляв, це і початок планомірно вбивати екосфери Дніпра.
Прогнози фахівців – невтішні. Якщо найближчим часом не ліквідувати екологічну загрозу – катастрофа неминуча.
фото: dniprograd
 


Вподобайте Рідна Дніпропетровщина у Facebook щоб знати більше!

facebook.com/RidneDnipro
Рідна Дніпропетровщина Микола Томенко  Рідна Дніпропетровщина у Фейсбук


 

#новини #Дніпро #Україна #Ukraine

 

Джерело: newsline.com.ua