6 днів без газу. Як йдуть справи на Північному в Нікополі

15 Вересня 2018 21:09

15 вересня для жителів Північного селища в Нікополі став шостим днем без газу. Послугу відключили в понеділок 10 вересня. Офіційна причина профілактичні роботи на чотирьох ГРП в ході підготовки до опалювального сезону. Як проходить процес? Чого очікувати жителям? Чи включать газ 19 вересня, як обіцяли?

На даний момент газівники обійшли вже 2 тисячі домоволодінь, де закрили крани. Ще 500 абонентів залишаються «поза зоною доступу. Тобто, людей або немає вдома, або вони не хочуть пускати у двір співробітників. Представники міськгазу кажуть, що часто помічають: в будинку ворушаться фіранки, але ніхто не виходить. Також вони заявляють: повинні потрапити ще хоча б в 400 домоволодінь. Якщо до кінця вихідних залишиться нехай 100 «не оброблені» абонентів, роботи на ГРП проводитимуть. І тоді можна сподіватися, що вже «на зорі» наступного тижня жителям селища почнуть підключати газ. Зараз на Північному цілодобово працюють дві бригади газовиків. Вони готові приходити до абонента навіть вночі, якщо йому так зручно. Просять жителів повідомляти квартальним, коли бувають вдома. Можна також передавати цю інформацію по телефону аварійної служби «104». Момент з обіцяним обстеженням техніки в будинках поки залишається не ясним. Адже якщо у газівників пішло 6 днів на обхід тільки з метою відключення, і то потрапити вдалося не до всіх, то скільки ж часу потрібно для ще одного – більш ретельного обходу? Як мінімум, стільки ж, а це вже не 9 днів.

Слід зазначити, що тривалий «безгаз» проходить на Північному досить спокійно. Гучних ремствування не чути. Або «сіверяни» загартовані і терплячі, або встигли ретельно підготуватися до відключення і не відчувають серйозного дискомфорту.

Джерело: nikopolnews.net