ЦИВІЛІЗОВАНИЙ СВІТ ПІДТРИМУЄ УКРАЇНУ У ПРОТИДІЇ РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ – ЕКСПЕРТ ПРО ПРОДОВЖЕННЯ СПІВПРАЦІ З МВФ

10 Грудня 2018 23:26

Весь цивілізований світ підтримує і надалі підтримуватиме Україну у протистоянні країні-агресору Російській Федерації.

Про це в ефірі “Прямого” заявив економіст, голова Комітету економістів України Андрій Новак.

“Головне досягнення – це продовження співпраці України з західними партнерами, яка виразилась у новій програмі “stand by” з МВФ на наступні 14 місяців на загальну суму 3,9 мільярдів, з якої ми вже отримали перший транш ще в цьому році. Крім того ми отримали перший транш від ЄС – 500 мільйонів євро. І гарантії Світового банку на 750 мільйонів доларів. Тобто це факти, які відбулись і це говорить про те, що Україну не залишають наодинці зі своїми проблемами і агресором РФ. Весь цивілізований світ підтримує і надалі підтримуватиме Україну. Думаю – це головне досягнення, враховуючи те, в якій ми ситуації знаходимось”, – розповів Новак.

Він зазначив, що з точки зору результатів, 2018 рік мало чим відрізнявся від минулого року.

“Ніяких особливих економічних реформ не відбулося, крім певних адміністративних рішень. І все говорить про те, що і наступний рік буде приблизно таким самим, як і 2018 рік. Особливо зважаючи на цифри закладені в Держбюджеті-2019”, – завершив Новак.

Нагадаємо, Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-By Arrangement (SBA), яку Рада директорів МВФ ухвалила 18 грудня 2018 року.

Європейський Союз у вівторок, 11 грудня, надав Україні 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги.

Раніше президент України Петро Порошенко привітав рішення Єврокомісіївиділити Україні перший транш програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 мільйонів євро.

Джерело: prm.ua