ДФС поставлено завдання підвищити збори до бюджету не менш ніж на 25% – ЗМІ

13 Грудня 2018 20:00
Митниці поставлено завдання підвищити збори до бюджету у лютому – березні не ніж на 25% порівняно з 2017 роком.

Головний редактор видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов заявив, що в Україні 22 грудня почалася операція з перекриття “чорного” та скорочення обсягів “сірого” імпорту. Митниці поставлено завдання підвищити збори до бюджету у лютому – березні не менш ніж на 25% порівняно з 2017 роком, повідомив у своєму блозі Бутусов.

За його словами, команду колишнього екс-голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослава Продана, до якої входить і нинішній виконуючий обов’язки Олександр Власов, усувають від оперативного управління митницею, і всі повноваження переходять до в. о. заступника голови ДФС Віктора Кривицького. Бутусов зазначив, що керування всіма потоками на митниці безпосередньо контролює прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, а чинний президент Петро Порошенко контролює його діяльність за допомогою СБУ.

“Замість єдиної системи управління на митниці відбувалися і відбуваються боротьба за потоки і вплив, що призвело до повного хаосу в менеджменті. У підсумку – масштабне зростання “чорного” імпорту, зниження податкових надходжень від “сірого” імпорту через заниження митної вартості”, – розповів головний редактор видання “Цензор.НЕТ”.

Бутусов підкреслив, що між Гройсманом і Порошенком відбувалася боротьба за контроль над митницею, у результаті якої було звільнено Продана та відкрито проти нього кримінальну справу. У підсумку президенту вдалося домовитися з Гройсманом про кадрові перестановки.

“Усунення Власова не означає його опали – просто в Адміністрації Президента вважають його нездатним менеджувати зміни такого масштабу, а з Кривицьким взаємодія краща, і це його безпосередня сфера відповідальності. Кривицький уперше має побудувати комунікацію та взаємодію між всіма структурами влади, що відповідають за ситуацію на кордоні, – ДФС, СБУ, ГПУ, МВС”, – додав Бутусов.

За даними журналіста, зараз в Україні є “білий” легальний імпорт, “сірий” імпорт за заниженою митною вартістю і “чорний” нелегальний імпорт, який швидко зростав і становив уже до 30% ринку. За відомостями Бутусова, влада планує знизити максимальний “чорний” імпорт в Україну через західний кордон і скоротити легалізовані схеми “чорного” ввезення через морські та повітряні порти. “Сірий” імпорт водночас буде скорочено несуттєво.

Як відомо, ДФС 7 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ “БК КБР” капітальний ремонт адміністративного будинку центрального апарату в Києві за 55,8 млн гривень.

Джерело: ua1.com.ua