У Дніпрі відбудеться показ документальної стрічки про війну на Донбасі

21 Грудня 2018 01:06

У Дніпрі відбудеться показ документальної стрічки про війну на Донбасі

27 грудня у рамках XV Міжнародного кінофестивалю документальних фільмів про права людини DOCUDAYS.UA  у Дніпрі відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки “Віддалений гавкіт собак”. Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на сторінку заходу на Facebook.

Фільм знятий данським режисером Сімоном Леренґа Вільмонтом. У ньому розповідається історія 10-річного Олега, який живе на території Донеччини під час бойових дій. Зйомки тривали у селі Гнутове, яке адміністративно входить до складу Маріуполя, протягом двох років. Олег живе зі своєю улюбленою бабусею Олександрою у невеликому будинку в селі на лінії фронту. Більшість людей уже покинули їхнє село, але Олегові та Олександрі подобається жити там разом, тому вони хочуть залишитися і далі дбати одне про одного. Але життя стає дедалі складнішим, і війна все ніяк не закінчується.

Стрічка отримала 25 нагород і відзнак, серед них – перша нагорода Амстердамського документального кінофестивалю 2017 у номінації «Найкращий дебют». Фільм також потрапив до 5 номінантів на «Найкращий європейський документальний фільм» премії Європейський кіноприз 2018. Кілька днів тому стало відомо, що “Віддалений гавкіт собак” увійшов в шорт-лист кінопремії “Оскар”.

Показ відбувається у Дніпровській Центральній міській бібліотеці. Початок о 18:00.

Раніше повідомлялося, що у Дніпрі презентували документальний фільм про полонених, яких незаконно утримували в підвалі держадміністрації Луганська.

Автор: Домінік ФРАНКО

Джерело: dniprograd.org