Супрун розповіла, чому в Дніпрі може не запрацювати “Безкоштовна діагностика”

20 Січня 2019 20:37
Супрун розповіла, чому в Дніпрі може не запрацювати “Безкоштовна діагностика”
Уже з липня в Україні буде запущено програму “Безкоштовна діагностика”.

Про це повідомила у Facebook в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, яка вирушила у відрядження в м.Дніпро.

“Візит сюди розпочали зі спілкуванням з водієм нашого таксі Дмитром… Цікаво поспілкуватися з реальним споживачем медичних послуг та отримати якісний зворотній зв’язок. Поділилися планами на цей рік — про запуск програми “Безкоштовна діагностика” вже з липня та здивували Дмитра, що лікаря можна обирати й у приватних медзакладах”, – йдеться у дописі.

Автор, зокрема, поінформувала про відвідання поліклініки міської клінічної лікарні №9, спілкування з пацієнтами та лікарями, з управлінцями на рівні міста та ОДА.

“Важливе питання — підготовка до програми “Безкоштовна діагностика”, що стартує вже з липня цього року. В Дніпропетровській області є цікава особливість — у міста немає своїх лікарень, усі передані на область. Це унікальна ситуація для обласного центру. Якщо заклади, які мають брати участь в цій програмі, не будуть передані у власність міста з області, то мільйон громадян не матимуть можливості відчути нову якість сервісу і отримати гарантовані послуги у програмі “Безкоштовна діагностика”, – наголосила Супрун.

Вона зазначила, що найближчим часом рішення про передачу має проголосувати обласна рада.

“Уже в квітні Нацслужба здоров’я оголосить прийом заяв на договори для приєднання до програми. Сподіваємося, що в Дніпрі втілять необхідні рішення, а в липні (коли почне працювати програма) місто не буде білою вороною на фоні решти міст країни”, – висловила впевненість очільниця МОЗ.

Відрядження в Дніпро — перший пілотний виїзд у регіони в цьому році.

Джерело: ukrinform.ua